Volvo eller Saab? Vilken bil är bäst med dragkrok? 

Med en dragkrok till bilen kan man transportera ting som inte annars får plats i bilen. Det kan exempelvis röra sig om möbler man måste transportera vid en flytt. Eller helt enkelt en cykel man ska ha med under semestern. En dragkrok är även ett måste under husvagnssemestern. 

Olika dragkrokar passar olika fordon bäst, precis som olika bilmärken bättre transporterar ting med hjälp av en dragkrok. Volvo och Saab är två av de mest populära bilmärkena i Sverige och bägge går att montera dragkrokar på. Men vilket av dessa två märken är bäst för transport med dragkrok? Det ska vi försöka besvara här nedan. 

Dragkrok till Volvo 

För Volvo-bilar finns det, precis som till andra märken, horisontellt avtagbar dragkrok samt vertikalt avtagbar dragkrok. Vilken variant man bestämmer sig för beror helt och hållet på hur ofta man ska använda dragkroken. Samt hur viktigt man anser det vara att fästet inte ska synas när dragkroken är demonterad. Det finns även fasta dragkrokar för den som föredrar det, det vill säga dragkrok volvo som sitter permanent och inte går att ta av tillfälligt.  

Att montera en dragkrok på en Volvo-bil är inte särskilt svårt. Att själv montera dragkrok kan man göra om man har rätt kunskap och verktyg. Men man kan givetvis också vända sig till närmsta bilverkstad för att få hjälp med att montera dragkrok där istället. Priset för att få en dragkrok volvo monterad på sin bil brukar inte vara särskilt dyrt. Det kan definitivt vara pengarna värt. 

Dragkrok till Saab 

För att koppla ihop ett släp, en husvagn eller ett cykelställ till din Saab-bil så behöver du förstås också en dragkrok. För Saab-bilar gäller det samma som Volvo-bilar, nämligen att det monteras en avtagbar dragkrok eller en fast dragkrok. Den fasta dragkroken tenderar att vara billigare än den avtagbara på grund av dess enkelhet. Men monterar man fast en dragkrok har man alltid den utstickande där bak, vilket många bilägare inte gärna önskar. 

Monteringen av en fast eller avtagbar dragkrok på en Saab-bil föregår på samma sätt som på en Volvo-bil. Har du rätt verktyg och kunskap kan du själv lösa det. Men du kan givetvis också vända dig till en verkstad för hjälp. 

Volvo eller Saab? 

Vilken bil som är bäst tillsammans med en dragkrok beror till viss del på vem man frågar. Några människor föredrar rent naturligt en bil framför den andra. Enligt ett par olika test vi läst har det dock visat sig att Volvo passar bäst tillsammans med en dragkrok. Framförallt för transporter med tyngre släp.  

Det viktigaste är dock att monteringen genomförs på rätt sätt. Samt att man monterar en dragkrok som passar de vikter man ska transportera. Det vill säga att man absolut kan montera dragkrok på en Saab-bil och använda denna för att flytta med släp eller husvagnssemestern. Letar man däremot efter en bil som kan agera som en lastbil fast i mindre form kan en Volvo med dragkrok och släp utföra jobbet!