Därför måste du ha dragkrok till din bil

En bil är så mycket mer än bara ett transportmedel. En bil kan även användas till att släpa runt på ting fram och tillbaka. Men många fordon har inte tillräckligt med utrymme inuti. Letar du efter ett sätt att transportera tyngre ting med kan du dock göra det enkelt och smidigt med en dragkrok till bilen. 

Att ha en dragkrok till din bil är fördelaktigt ur många olika perspektiv. Även om det till synes kan verka fult i början väger de praktiska fördelarna upp efterhand. Var uppmärksam på att det finns ett par olika sorters dragkrokar – fast dragkrok, avtagbar dragkrok och infällbar dragkrok. Alla med sina olika användningsområden. Sedan finns det olika dragkrokar som passar olika märken, det finns dragkrok volvo, audi, mercedes och som vidare. Som tur är kan du kategorisera din sökning hos Dragkrok365 utefter detta. 

Nedan följer några av anledningarna till varför du måste ha en dragkrok till din bil. 

Med en dragkrok till bilen kan du transportera ting med släp 

Den främsta anledningen till att man använder sig av en dragkrok till bilen är att man ska kunna transportera ting med släp. Även om man har en relativt rymlig bil är det mycket som ändå inte får plats, som exempelvis en stor soffa eller en bokhylla. Vid en flytt kan det vara svårt att klara sig utan ett släp om man inte anställer en hyrfirma eller har en större firmabil till hands. 

För att transportera större och tyngre ting med ett släp behöver man därför en dragkrok. Önskar du inte själv att montera dragkrok på din bil kan du ta med fordonet och dragkroken till en bilverkstad så hjälper de dig. Denna monteringen görs vanligtvis för en billig peng. 

En dragkrok till bilen är ett måste för husvagnssemestern 

Ett annat tillfälle där en dragkrok är ett måste är under husvagnssemestern. För att koppla på en husvagn till ett fordon krävs det en dragkrok. Gillar du camping- och husvagnslivet hjälper en dragkrok dig att fullföra dina semesterplaner.  

Vi rekommenderar en avtagbar dragkrok eftersom du då själv kan montera av och på kroken efter behov. Då slipper du ha den utstickande bakom bilen hela tiden. Men även här kan du vända dig till din lokala bilverkstad för att få hjälp med montering av eventuell fast dragkrok. Om du planerar fler husvagnssemestrar i framtiden kan det vara smart att få monterat en fast dragkrok på ditt fordon. 

Resa med cykeln? Inget problem med en dragkrok! 

Om du vill underlätta livet ytterligare har vi goda besked. Med en dragkrok kan du mycket enklare transportera din cykel också! Det finns nämligen cykelhållare utvecklade specifikt för att kunna fästas med en dragkrok. På så sätt slipper du ett takräcke och kan istället montera cykelhållaren på dragkroksfästet. Då kan du ha din cykel hängande bakom bilen snarare än ha den liggande ovanpå. Det förenklar semestern där cykeln ska vara med, eller helt enkelt flytten från en bostad till en annan. Det är verkligen ett smidigt sätt att transportera sin cykel på!