AVTAGBAR DRAGKROK

Avtagbar dragkrok av hög kvalitet

Hos oss på dragkrok365.se hittar du flera olika sorters dragkrokar. Vi erbjuder bland annat avtagbara dragkrokar som är enkla att montera själv. När det gäller just avtagbara dragkrokar finns det lite att tänka på, till exempel om du vill ha en horisontellt avtagbar dragkrok eller en vertikalt avtagbar dragkrok. Dessa dragkrokar lämpar sig olika bra beroende på varför du vill montera en dragkrok på din bil. För att du ska känna dig mer säker i ditt beslut går vi igenom lite information här nedan. Har du ändå fler frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig! En avtagbar dragkrok är lösningen för dig som vet med dig att du behöver dragkrok någon eller några gånger per år, men som tycker att en fast dragkrok är i vägen när den inte används.

Horisontellt avtagbar dragkrok

Denna dragkrok är en praktisk lösning för dig som använder den relativt ofta men som ändå vill kunna plocka av dragkroken ibland. En horisontellt avtagbar dragkrok är väldigt enkel att både fästa och ta bort från bilen. Inga verktyg behövs för att montera dit den och kulan fästs bakifrån. Denna variant syns lite mer än en vertikal dragkrok men är också en aning billigare. Länk till video på Horisontellt avtagbar dragkrok.

horistontell avtagbar dragkula

Vertikalt avtagbar dragkrok

Den vertikalt avtagbara dragkroken är perfekt för dig som är mer brydd om bilens utseende och som helst inte vill att dragkroken ska synas. Denna variant av dragkrok har fördelen att fästet inte syns alls när man demonterat dragkroken. Kulan fästs underifrån vilket gör att fästet blir helt dolt bakom kofångaren. Länk till video på Vertikalt avtagbar dragkrok.

vertikal avtagbar dragkula

Vad är en avtagbar dragkrok?

Först och främst är det ju bra att reda ut vad en avtagbar dragkrok egentligen är och vad som är skillnaden på denna och en fast dragkrok. Egentligen är det ganska enkelt och du hör rätt tydligt på namnet vad som skiljer dessa åt. Den avtagbara dragkroken går helt enkelt att plocka av när du inte använder den medan den fasta dragkroken alltid sitter fast på ditt fordon.

Varför ska jag ha en avtagbar dragkrok?

De flesta som väljer att montera en avtagbar dragkrok gör det framförallt för att de inte använder sin dragkrok så ofta. Det kan också bero på att man rent estetiskt tycker att det inte ser så snyggt ut med en dragkrok eller att den stör på något vis när man inte använder den.

Påverkar min dragkrok backningssensorerna?

Det finns en del som säger att en dragkrok kan störa till exempel backningssensorerna på bilen om man har sådana men det är en sanning med modifikation. De flesta biltillverkare räknar idag med att man någon gång under bilens livstid kommer att montera en dragkrok på sin bil. Oftast behöver man därför inte oroa sig för att dragkroken ska störa på något sätt. På en del bilar kan det såklart vara mer problematiskt att montera en avtagbar dragkrok. Exempel på dessa är bland annat asiatiska bilar där man på vissa modeller har placerat tre sensorer bak på bilen. Dessa är ibland fästa så det är en sensor på varje sida och en i mitten. På vår hemsida kan du enkelt ställa in ditt bilmärke, modell och årsmodell för att få svar på om det finns en dragkrok som passar och isåfall vilken. Vill du hellre prata med oss går det självklart också bra att chatta eller ringa så hjälper vi dig!