Avtagbar dragkrok

01

Dragkrokar

En avtagbar dragkrok är lösningen för dig som vet med dig att du behöver dragkrok någon eller några gånger per år, men som tycker att en fast dragkrok är i vägen när den inte används. 

Den avtagbara dragkroken kan du enkelt koppla på och av från bilen. När du inte behöver den monterar du helt enkelt av den från bilen och förvarar den i bakluckan, så att du alltid har tillgång till den när du vill använda den. Det finns olika varianter av avtagbara dragkrokar, som skiljer sig i hur de monteras på bilen, hur enkelt det är att montera av och på den från bilen samt hur mycket fästet syns när dragkroken inte används. Oftast syns inte fästet för dragkroken alls, eller så syns det endast litegrann.

Vilken avtagbar dragkrok passar dig? 

Vilken typ av avtagbar dragkrok passar dig då bäst? För att göra det lite lättare för dig i valet av avtagbar dragkrok har vi sammanställt en liten kort guide nedan. Har du ytterligare frågor kring valet av dragkrok är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Dragkrok365.

 

Olika typer av avtagbara dragkrokar:

  • Horisontellt avtagbar dragkrok
  • Vertikalt avtagbar dragkrok

 

Se alla bilmärken vi erbjuder dragkrokar till. 

Fast dragkrok till din bil

02

Horisontellt avtagbar dragkrok

Den horisontellt avtagbara dragkroken är den som är enklast att fästa och ta bort från bilen. Du behöver inga verktyg för att montera den på bilen och du fäster kulan bakifrån på bilen. Det gör det enklare att fästa dragkroken men det gör också att fästet blir lite mindre diskret.

Den horisontellt avtagbara dragkroken passar dig som använder dragkroken ofta, men ändå vill ha en avtagbar variant. Denna typ är dessutom lite billigare än den vertikalt avtagbara dragkroken.

Horisontellt avtagbar dragkrok till din bil
Video på horisontellt avtagbar dragkrok

Vertikalt avtagbar dragkrok

En vertikalt avtagbar dragkrok har den stora fördelen att fästet inte syns alls när man demonterar dragkroken. Den är perfekt för dig som bryr dig om din bils utseende. Kulan fästs underifrån vilket gör att fästet döljs helt bakom kofångaren, när dragkroken inte är fastmonterad syns det inte att bilen har en dragkrok. Det ger helt enkelt ett snyggare intryck än den horisontellt avtagbara dragkroken.

Att montera och demontera dragkroken är dock lite knepigare, man måste in under stötfångaren för att sätta fast den. Det betyder att du som har svårt att komma ner på knä eller böja dig inte bör välja en vertikalt avtagbar dragkrok. Denna variant passar därför bäst för dig som sällan använder dragkroken.

 

Underhåll av avtagbara dragkrokar

Har man valt en avtagbar dragkrok är det viktigt att man faktiskt monterar bort den från bilen efter användning. Låter man dragkroken sitta kvar för länge är risken att den rostar fast och det är något som inte godkänns under en besiktning.

Vi rekommenderar att man smörjer dragkroken och fästet med fett en gång per år för att förlänga livslängden på den avtagbara dragkroken.

Vertikalt avtagbar dragkrok till din bil
Video på vertikalt avtagbar dragkrok

03

Vår dragkroksleverantör

Umbra Rimorchi

Familjeägda Umbra Rimorchi har levererat dragkrokar i ungefär 50 år. Sett till ytbehandlingen så skulle man kunna förväxla Umbras dragkrokar med självaste Westfalia. Med andra ord är det produkter av yppersta kvalitet.

Umbra har speciallösningar för att hantera dessa tunga paket på upp till 20 kilo. Sättet de packas på gör att man som konsument är säker på att innehållet ej är skadat, skavt eller förstört. Många andra dragkroksmärken skickar sina krokar i klena wellpappkartonger, vilket innebär att halva kartongen kan saknas när den når slutkonsument och att det i regel uppstår skador på dragkroksbalken och/eller kroken. Detta problem uppstår inte med dragkrokar som levereras från Umbra.

Vi vet att du kommer bli nöjd med din dragkrok från Umbra som är framtagen, utvecklad, producerad och levererad med högt ställda krav och omsorg från Italien.

Läs mer om avtagbara dragkrokar

En komplett guide till vad som gäller för dragkrokar på Msverige.
Information om avtagbara dragkrokar från bilbesiktningen.