FAST DRAGKROK

Fasta dragkrokar med livstidsgaranti

Använder du din dragkrok ofta? Då är det bästa alternativet att köpa fast dragkrok som är både billig och enkel att underhålla. Det är perfekt för dig som ofta kör med släp eller husvagn. Det finns flera fördelar med att välja en fast dragkrok till ditt fordon; de är billigare än avtagbara krokar, det finns inga rörliga delar som kan gå sönder och du slipper underhålla den flera gånger per år med fett. Om du väljer att köpa dragkrok från oss på dragkrok365.se så ingår dessutom livstidsgaranti!

dragkrok dragkrok365.se

Det populäraste alternativet

Den fasta dragkroken sitter fast baktill på ditt fordon och används för att dra bilar, husvagnar, släpkärror, hästtransporter med mera. En del tycker att dragkrokar inte ser så kul ut men om du släpper den tanken kan du istället tänka att det är en bra grej att ha på bilen eftersom det minskar risken att någon annan kör in i din kofångare. En fast dragkrok sitter på bilen permanent och är det billigaste alternativet. Den består av en kula som är fäst på en platta och som sedan monteras fast på fordonet. Det är det populäraste alternativet eftersom det inte kräver så mycket underhåll när kroken väl är på plats. En dragkrok måste vara kopplad till elektricitet så det finns belysning på det du kopplar till din bil. Vid sidan av dragkroken finns det även en vajer som ska kopplas till på bilen för extra säkerhet så inte släpet eller vagnen bakom åker av. Det är viktigt att din dragkrok besiktas så den är godkänd att köra med.

Få ut mer av din bil med en dragkrok

Genom att ha en dragkrok på bilen får du ut mer av din bil. Du kan på ett enkelt sätt dra ett släp om du till exempel ska flytta eller transportera någonting eller fästa din husvagn, cykelhållare eller liknande vilket kan underlätta i vardagen. Ibland kallas fast dragkrok för dragstång och konstruktionen tillsammans med din bil bestämmer vad du får dra med den. Är du osäker på vilken dragkrok du ska välja eller om den passar till just din bil får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt.

Tillbehör till fast dragkrok

När du inte använder din dragkrok kan du sätta över ett skydd som gör att den inte syns lika mycket och som skyddar mot smuts och skador. Andra tillbehör som finns är cykelhållare så du lätt och smidigt kan ta med dina cyklar på semestern. Om du istället för cykel vill ta med en motorcykel finns det även speciella Mc-ställ att montera fast. Det du behöver tänka på att registreringsskylten på bilen måste synas. Om den döljs av tillbehöret kan du sätta fast en extra registreringsskylt på hållaren.

Vanliga frågor om dragkrokar

Vad är skillnaden på fast dragkrok och en avtagbar krok?

Den största skillnaden är såklart precis som det låter att den avtagbara går att plocka bort när den inte används vilket en del föredrar då dem inte tycker det är praktiskt eller estetiskt tilltalande med en dragkrok. Den fasta dragkroken sitter däremot fast och monteras inte av utan är alltid på plats när du behöver den.

När ska man välja en fast dragkrok?

Om man använder sin dragkrok ofta, till exempel om du kör mycket med hästtransport eller andra transportkärror, så är det bästa alternativet att montera denna typ av dragkrok. På så sätt slipper man montera på och av den vid varje tillfälle. En fast dragkrok är en smidig lösning för den som inte bryr sig så mycket om utseendet utan prioriterar det praktiska värdet i användningsområdet.

Vad kostar det att montera en dragkrok?

Priset på dragkrok varierar beroende på var du köper den och vilken typ av krok du vill ha. När det gäller fasta dragkrokar så kan priset skilja sig med flera tusenlappar så det är värt att jämföra lite innan du köper en. Vill du komma billigare undan kan du välja att montera dragkroken själv men det är viktigt att det blir rätt så om du känner dig osäker är det bättre att ta hjälp av en firma som gör det åt dig.