AVTAGBAR DRAGKROK

Avtagbar dragkrok av hög kvalitet

Avtagbar dragkrok är en av många i vårat sortiment av dragkrokar. Alla våra dragkrokar har så hög kvalité så vi dessutom kan erbjuda livstidsgaranti på samtliga. Vill du slippa lämna in bilen på verkstad för montering så kan du enkelt med våran guide montera dragkrok på egen hand.

När det gäller just avtagbara dragkrokar finns det lite att tänka på, till exempel om du vill ha en horisontellt avtagbar dragkrok eller en vertikalt avtagbar dragkrok. Dessa dragkrokar lämpar sig olika bra beroende på varför du vill montera en dragkrok på din bil.

För att du ska känna dig mer säker i ditt beslut går vi igenom lite information här nedan. Har du ändå fler frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig! En avtagbar dragkrok är lösningen för dig som vet med dig att du behöver dragkrok någon eller några gånger per år, men som tycker att en fast dragkrok är i vägen när den inte används.

Horisontell dragkrok

Denna dragkrok är praktisk lösning för dig som använder den ofta men som ändå vill kunna plocka av dragkroken ibland.

En horisontell avtagbar dragkrok är väldigt enkel att både fästa och ta bort från bilen.

Inga verktyg behövs för att montera dit den och kulan fästs bakifrån.

Denna variant syns lite mer än en vertikal dragkrok men är också en aning billigare.

Länk till video på Horisontell dragkrok.

avtagbar dragkrok

Vertikal dragkrok

En vertikalt avtagbar dragkrok är perfekt för dig som är mer brydd om bilens utseende.

Det vill säga till dig som helst inte vill att dragkroken ska synas eftersom denna variant av dragkrok har fördelen att fästet inte syns alls när man demonterat dragkroken.

Kulan fästs nämligen underifrån vilket gör att fästet blir helt dolt bakom kofångaren.

Länk till video på Vertikal dragkrok.

vertikal avtagbar dragkrok

Vad är en avtagbar dragkrok?

Först och främst är det ju bra att reda ut vad en avtagbar dragkrok egentligen är och vad som är skillnaden på denna och en fast dragkrok. Egentligen är det ganska enkelt och du hör rätt tydligt på namnet vad som skiljer dessa åt. Den avtagbara dragkroken går helt enkelt att plocka av när du inte använder den medan den fasta dragkroken alltid sitter fast på ditt fordon.

Varför ska jag ha en avtagbar dragkrok?

De flesta som väljer att montera dragkrok gör det framförallt för att de inte använder dragkroken så ofta.

Orsaken kan även bero på om man rent estetiskt tycker att det inte ser så snyggt ut med en dragkrok eller att den stör på något vis när man inte använder den.

Påverkar min dragkrok backningssensorerna?

Det finns en del som säger att en dragkrok kan störa till exempel backningssensorerna på bilen om man har sådana men det är en sanning med modifikation. De flesta biltillverkare räknar idag med att man någon gång under bilens livstid kommer att montera en dragkrok på sin bil. Oftast behöver man därför inte oroa sig för att dragkroken ska störa på något sätt. På en del bilar kan det såklart vara mer problematiskt att montera en avtagbar dragkrok. Exempel på dessa är bland annat asiatiska bilar där man på vissa modeller har placerat tre sensorer bak på bilen. Dessa är ibland fästa så det är en sensor på varje sida och en i mitten. På vår hemsida kan du enkelt ställa in ditt bilmärke, modell och årsmodell för att få svar på om det finns en dragkrok som passar och isåfall vilken. Vill du hellre prata med oss går det självklart också bra att chatta eller ringa så hjälper vi dig!